Potentiale

Udseende

Bouquet (duft)

Smag

Potentiale

Bedømmelse

Potentiale er betegnelsen for de muligheder vinen rummer, hvis man lagrer den. Afhængigt af hvilke druer, vinen er lavet af, vil den udvikle sig forskelligt, når den gemmes. Det er garvesyren der gør, at vinen kan gemmes. Det er dog ikke tilstrækkeligt, at der er garvesyre i vinen - der skal også være frugt, for ellers vil vinen ikke udvikle sig ordentligt. Derfor er det vigtigt at lægge mærke til om der er balance mellem frugt og garvesyre i en vin, når man smager den. Cabernet Sauvignon udvikler sig jævnt. Pinot Noir, derimod, har meget frugt fra starten og vine lavet på Pinot Noir er derfor dejlige, også hvis de drikkes unge. Men vine lavet på Pinot Noir kan komme i ubalance under lagringen, fordi frugt og syre begynder at bearbejde hinanden. Hvis der er tale om en god vin, vil harmonien mellem frugt og syre komme igen.

Du skal derfor ikke lade dig forskrække af en Bourgogne (eller anden vin lavet på Pinot Noir) på 4-5 år, der ikke smager af noget - smagen kan komme igen!!Man bør skelne mellem hvornår vinen topper og hvor længe den kan gemmes.

Hvornår vinen topper kan der være forskellige meninger om, for igen afhænger det af, HVEM der skal vurdere det: Nogle foretrækker, at vinen smager af frugt m.v. og spørger man dem, vil de mene at vinen topper tidligere, end hvis man spørger dem, der foretrækker at vinen har de mere modne karakteristika.

Trørød Vinhandel - Trørødvej 72 - 2950 - Vedbæk - Tlf.: 4589 0031 - E-mail: [email protected] Rudersdal Vin

Trørød Rudersdal Super Vintilbud - VINGAVER, Vin og Gavekurver - Vinrejser, Vinaftner og Vintilbud.

Direkte fra importøren - Direkte til dig! VINGAVER! Rudersdal leverer vinen - til den rigtige pris - helt hjem til dig!

Vin, vinimport, vingaver, gavekurve, cigarer, special øl, vin, levering hjem til dig!

Lige nu: Stonefish Shiraz Australia, RIOJA VIN de LABRAZ Cosecha Spain, RIOJA Fernández de PIÉROLA Reserva 1998.